Wernersson snabb i STCC-test på Tierp Arena | + Renault Motorsport Sverige

Dubbla Clio Cup JTCC-mästaren Andreas Wernersson, 19 år, gjorde sina första varv i en STCC-bil på Tierp Arena i söndags. Wernersson fick köra Alx Danielssons bil och presterade varvtider i paritet med de STCC-stjärnan hade i lördagens race.
– Roligt, en härlig upplevelse, sa en glad och belåten Wernersson efteråt.

Efter att ha följt Brovallen Designs arbete på nära håll under deltävlingen på Tierp Arena fick Andreas Wernersson chansen att testa en av teamets bilar i söndags.
– Först var jag lite nervös och osäker bland annat på bakhjulsdriften och bromsarna, men det släppte efter några varv. Med tanke på hur mycket hästkrafter det är i bilen tycker jag den var ganska lättkörd på sitt sätt och jag hittade snabbt den rätta känslan. Vad som imponerade mest var bromsarna. De var väldigt, väldigt bra, konstaterade en nöjd Wernersson, som långt ifrån gav allt runt banan.
– Jag tog det säkra före det osäkra. Bland annat var jag medvetet försiktig i den snabba vänstern efter bakrakan.
Brovallens teamchef Tobias Johansson var imponerad både av Wermersson och av Patrik Flodin, som också fick möjlighet att testa bilen.
– Båda var riktigt duktiga och presterade varvtider som hade varit konkurrenskraftiga i lördagens race, sa Johansson bland annat.
Syftet med det här testat – och det som ett av de andra av mästerskapets team tidigare genomfört – är att få lovande förare intresserade av STCC.
Wernersson är det definitivt efter sina första 20 varv i bilen.