Wernersson klar för STCC-debut | + Renault Motorsport Sverige

Nu är det klart att Andreas Wernersson kör STCC i finalen på Mantorp Park 20-21 september. Årets mästare i Renault Clio Cup JTCC kommer att tävla för Brovallen Design.
– Det ska verkligen bli häftigt, säger 18-åringen från lilla Öttum i Västergötland.

Den 24 augusti säkrade Andreas Wernersson sin andra raka titel i Clio Cup JTCC. Han gjorde det genom att vinna båda heaten på Gelleråsen utanför Karlskoga.
Två veckor senare fick Wernersson chansen att testa en av Brovallen Designs bilar i samband med STCC-deltävlingen i Tierp.
– Andreas klarade den testen bra vilket är en starkt bidragande orsak till att vi kunde sy ihop en här finalsatsningen tillsammans med våra partner, säger teamchefen Tobias Johansson, som inte kommer att ställa några som helst krav på Wernersson i hans STCC-debut.
– Jag har sagt till honom att han ska njuta av helgen och ha roligt.
Wernersson vet att det är en tuff uppgift som väntar honom.
– Det blir nog svårt att utmana de andra, men målsättningen är ändå att jag ska närma mig dem tidsmässigt under helgen, säger han och tillägger:
– Jag skulle gärna vilja plocka med mig några poäng hem.
Eventuellt kommer Wernersson att få ett litet, förberedande test i bilen på Mantorp Park på torsdag.

I egenskap av regerande mästare var Andreas Wernersson storfavorit till ännu en titel i Renault Clio Cup JTCC. Efter en premiär som inte alls slutade som han hade tänkt sig tog Wernersson snabb revansch redan i den andra deltävlingen, som avgjordes på Solvalla. Via två segrar där återtog han både ledning och initiativ i mästerskapet.
Totalt har Andreas vunnit 12 av 15 race i Clio Cup JTCC hittills den här säsongen. Att han säkrat andra raka Cuptiteln – och andra raka guldmedaljen i junior-SM – dämpar emellertid hans hunger efter fler framgångar. Jämte en lyckad STCC-debut siktar han på att förlänga segersviten i Clio Cup i finalen på Mantorp Park. Åtminstone med en seger till.
– Jag ska köra fredagens Cliorace i alla fall, men hur det blir med det på lördag är oklart i dagsläget. Med tanke på att jag redan avgjort mästerskapet kanske det är bättre att jag försöker koncentrerar mig på STCC-styrningen.

Senare i höst kommer Andreas Wernersson att få testa ytterligare en STCC-bil. Som en del i priset för segern i Clio Cup JTCC kommer han att få provköra Mattias Andersson Dacia STCC Edition.
Flera tester och en tävling i svensk racings kungaklass. Det var inget Andreas Wernersson räknade med inför den här säsongen.
– Målet var att vinna Clio Cup JTCC där jag visste att ett test med Dacia Dealer Team låg i potten. Men att jag skulle få chansen att tävla i STCC-bil redan i år hade jag inte en tanke på när säsongen startade. Det känns overkligt, säger han.