Wernersson avslutade på pallen | + Renault Motorsport Sverige

Det blev en lyckad avslutning på säsongen för Clio Cup-mästaren Andreas Wernersson när han i helgen deltog i Dunlop Clio Cup på Motorland Aragon i Spanien.
I konkurrens med de bästa förarna från åtta nationella Clio Cup-mästerskap blev Wernersson sexa i det första racet och trea i det andra.
Även Henric Skoog från den svenska serien deltog. Han noterades för trettonde och tolfte plats i de båda loppen.

– Vilket jäkla race! utbrast Wernersson efter helgens andra lopp i vilket han alltså kom trea.
– Jag startade tia och tog ett par killar tidigt i racet. Sen körde vi ifatt ledarna som hade bränt sina däck. Vi var fem förare som gjorde upp om segern på sista varvet. I sista kurvan gjorde en av de andra förarna en miss, drog med sig en annan bil och jag kunde klämma mig emellan… En skön avslutning på säsongen och det var härligt att se den svenska flaggan vaja på podiet, säger Wernersson till www.stcc.se.

Henric Skoog, som gjorde sin första internationella start, hängde med bra. Efter en trettondeplats i det första heatet hade han vittring på tiondeplatsen i det andra när han gjorde en miss.
– Jag bromsade på mig och tappade kontakten med täten, säger Skoog som till slut kom i mål som tolva i sin internationella debut.
– Det var skönt att känna att jag hängde med i tempot och det var en väldigt lärorik erfarenhet att få köra mot bästa tänkbara internationella motstånd.