Uppvisning av Söderström som skaffade sig guldläge | + Renault Motorsport Sverige

Oliver Söderström, PWR Junior Team, vann det första av finalhelgens båda Formel Renault 1,6-race i överlägsen stil. Från pole position tog skåningen starten och ryckte sedan ifrån samtliga konkurrenter. I mål var han mer än 13 sekunder före tvåan Linus Lundqvist och tredjeplacerade Robert Svensson.

– Vilken otrolig bil teamet gav mig. Den var densamma genom hela racet vilket gjorde att jag inte behövde bekymra mig över däckslitage eller något annat, konstaterade en mycket nöjd Söderström efter målflagg och prisutdelning.
Tack vare segern i racet ryckte Söderström i den jämna tabelltoppen. Främste utmanaren om titeln, finländaren Ilmari Korpivaara, var tvåa under de inledande varven, men sedan var han av banan och fick nöja sig med fjärde plats.
Det innebär att Söderström har en ledning på 14 poäng inför eftermiddagens avgörande race i mästerskapet.

För Linus Lundqvist var andraplatsen en skön revansch för en mindre lyckad insats senast på Solvalla. Stockholmaren var fyra i starten, men sedan hände det saker.
– Först var Robert Svensson av och sedan Ilmari Korpivaara och då tog jag chansen, sa han med ett stort leende på läpparna.
Robert Svensson var inte lika nöjd, tredjeplatsen och snabbaste varv till trots.
– Det blev några piruetter i dag och mot slutet av racet hade jag inga bromsar över huvud taget, men det får vi försöka lösa till eftermiddagens heat, sa han.

I junior-SM slåss just Lundqvist och Svensson om silverplatsen bakom redan klare mästaren Oliver Söderström. Inför säsongens sista heat är det fördel Svensson i poängtabellen, men Lundqvist är nu bara nio poäng efter.

Resultat race 1.
1. Oliver Söderström, PWR Junior Team, 59.960
2. Linus Lundqvist, Team TIDÖ, +13.334
3. Robert Svensson, Svensson Racing, +15.265
4. Ilmari Korpivaara, Finndrive, +19.648
5. Juuso Puhakka, Finndrive, +20.693
6. Robin Fredriksson, —, +21.967
7. Rasmus Ericsson, Lyran Racing, +42.635
8. Daniel Johansson, —, +56.013
9. Julia Holgersson, PWR Racing Team, +56.860
10. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +1 Lap

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren