Titelkampen går vidare när Clio Cup slår deltagarrekord | + Renault Motorsport Sverige

Henric Skoog mot Andreas Wernersson. Duellen om mästerskapstiteln i Renault Clio Cup går vidare på Kinnekulle Ring i helgen.
Raceweek med SSK som arrangör lockar ett rekordstort startfält i klassen.
– Det blir 18 stycken den här helgen och innan säsongen är över har jag en förhoppning om att få se heat med 20 bilar, säger cupansvarige Göran Olsson.

Renault Clio Cup är en populär supportklass i STCC. Kommande helg gör klassen ett gästspel i SKK-serien vars största tävling under säsongen är klassiska Raceweek.
Totalt har 18 förare anmält sig till Clio Cup på Kinnekulle Ring. Debuterar i klassen gör Erik Bohlin, SMK Trollhättan och Mark Eckerström, som kör för PFI Racing. Båda kommer till start i ”JSM-bilen” Clio RS3, men är för gamla för att tävla om poäng i juniormästerskapet.

Inför helgens tävling toppas Renault Clio Cup av Henric Skoog från Torshälla och PFI Racing. Han tog kommandot redan i premiären i Skövde, men senast i Falkenberg vann främste utmanaren, tvåfaldige Clio Cup-mästaren Andreas Wernersson, alla fyra heat och tog in 36 poäng.
– Nu återstår 20 poäng till Skoog. Det är match igen, konstaterar en taggad Wernersson inför tävlingen på hemmaplan.
Från hemmet i lilla Öttum till banan på Kinnekulle vid Vänerns sydöstra strand har han bara en halvtimmes resa.

Någon fördel av hemmabana kommer västgöten, som tävlar för Lidköpingsbaserade STC Racing Team, emellertid inte ha. Henric Skoog, som tidigare kört i SSK-serien, har både fler tävlingar och varv på banan.
– Och jag trivs på den, intygar Skoog, som beskriver Kinnekulle Ring som både teknisk, snabb och smal.

Henric Skoog och Andreas Wernersson har dominerat Clio Cup stort hittills den här säsongen och är långt före alla andra i mästerskapstabellen. På tolv race har Skoog sex segrar och lika många andraplatser. Wernersson har efter den lyckade helgen i Falkenberg lika många segrar. Utöver de triumferna har han fyra andraplatser och en tredjeplats.
Första racet i premiären bröt Wernersson. Det är det poängmässiga bortfallet i den tävlingen som han nu försöker köra ikapp.
– Jag siktar givetvis på två nya segrar på Kinnekulle i helgen, men även om jag lyckas med det åker jag knappast till årets näst sista deltävling i mästerskapsledning.
Skoog är snabb och har som sämst varit tvåa den här säsongen. Wernersson räknar inte med att han ska göra sämre ifrån sig på Kinnekulle Ring.

Wernersson kommer till start med bra självförtroende efter framgången på västkusten. Skoogs känsla inför start är det heller inget fel på.
– Det är mycket positiva tankar som far genom mitt huvud inför säsongens sjunde deltävling. Wernersson tog visserligen in en hel del på mig i Falkenberg, men det tänkte jag sätta stopp för på Kinnekulle. Jag tänker bita ifrån, säger han med ett leende.
Skoog och Wernersson tycker om och respekterar varandra som personer. Båda medger emellertid att de pratar mindre med varandra nu än i början på säsongen. Efter Kinnekulle Ring återstår bara tre heat i mästerskapet. Avgörandets stund närmar sig och det märks tydligt.

Bakom toppduon Skoog Wernersson är Albin Wärnelöv just nu klar trea, men bakom honom är det jämnt med fem förare – Janne Gustavsson, Nicklas Oscarsson, Peter Larsson, Julle Ljungdahl och Axel Mörner – inom elva poäng.

Tidsschema Clio Cup, Kinnekulle Ring, 24-26 juli
Fredag 24 juli

Kl 11.00: Fri träning.
Kl 15.25: Fri träning.

Lördag 25 juli
Kl 09.00-09.20: Kval
Ca kl 12.00: Race 1.

Söndag 26 juli
Ca kl 14.00: Race 2

Bilder.
Foto: Daniel Ahlgren & Jerry Karlgren/STCC

DA A Wärnelöv

DA P Larsson

STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren

STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren

JJ H Skoog

DA A Wernersson