Svenskar kör NEC Junior i Holland | + Renault Motorsport Sverige

I den succéartade världspremiären för Formel Renault 1,6 på Ring Knutstorp för två veckor sedan gästades den svenska serien av en trio holländare. 20 maj tävlar en handfull svenskar i Holland – när Formel Renault 1,5 NEC Junior har premiär på Zandvoort.

Formel Renault 1,6 blev en succé i STCC-premiären på Ring Knutstorp. 15 förare från fem länder kom till start och publiken bjöds på underhållande och intensiv racing.
Nästa deltävling i den svenska serien avgörs i Pärnu, Estland, 15-16 juni, men så länge tänker inte alla vänta på att få krypa ner bakom ratten igen. Nio av förarna från världspremiären är nämligen anmälda till första deltävlingen i North European Cup Junior på Circuit Park Zandvoort.
Förarna med svensk licens som åker till Holland för att skaffa sig erfarenhet och eventuellt vara med och fightas om topplaceringar är: Kimmy Larsson (Mjölby), Pontus Fredricsson (Skogås), Lukas Sundahl (Växjö), Otto Tjäder (Mölnlycke) och Paul Blomqvist (Nya Zeeland/Storamellösa).
Till start kommer även Martin Rump, estländaren som vann båda racen i Skåne, och hans landsman och teamkollega i Scuderia Nordica, Karl-Gustav Annus.
Av holländarna som tävlade i Sverige startar Janneau Esmeijer och Yaro Deckers på hemmaplan.
Totalt är 14 förare anmälda till premiären i NEC Junior, som omfattar sex deltävlingar och avgörs på banor i Holland, Belgien och Tyskland.

 

Foto: Tony Welam