Sebastian Vettel vann i Abu Dhabi | + Renault Motorsport Sverige
  • Sebastian Vettel (Infiniti Red Bull Racing) vann Abu Dhabi Grand Prix och Mark Webber kom tvåa!
  • Sjunde segern i rad för Sebastian Vettel.
  • Tredje gången denna säsong som Infiniti Red Bull Racing-teamet tog både första och andra plats.
  • Romain Grosjean (Lotus F1 Team) kom fyra och därmed hamnade tre team med Renaultmotorer inom topp fyra!
  • 50:e vinsten med Renault RS27 V8 motorn.

2013 års världsmästare Sebastian Vettel vann en övertygande seger i gårdagens Abu Dhabi Grand Prix. Han ledde från start till mål och vann med en marginal på 30 sekunder före sin lagkamrat Mark Webber. Det var den sjunde segern i rad för tysken, tredje gången som teamet tog både första och andra plats och den 50:e segern för Renault RS27-motorn under den här säsongen. Lotus-föraren Romain Grosjean slutade fyra, vilket betydde att tre Renault-drivna bilar slutade inom topp fyra.

Mark Webber startade i pole men tappade Vettel och Rosberg redan i starten. Vettel kunde sedan bygga upp ett säkert avstånd som han behöll under resten av racet. Webber tog sig förbi Rosberg på det 20:e varvet och Red Bull-duon var därefter ohotade i toppen.

Williams F1-team var återigen nära en topp tio-placering. Pastor Maldonado slutade på 11:e plats, mindre än tre sekunder bakom Adrian Sutil som tog tiondeplatsen. Valtteri Bottas fightades i början av loppet inom topp tio men när målflaggan föll slutade han på en 15:e plats.

Caterhams F1-team hade en intern kamp där Giedo van der Garde gick segrande ur striden och slutade på en 18:e plats framför Charles Pic.

Kimi Räikkönen – som startade från P22 efter att ha blivit diskvalificerad i kvalet – råkade tidigt ut för en incident. Finländaren kom i kontakt med en Caterham-bil i första kurvan, där hans framvagn gick sönder och han bröt loppet efter bara två varv.

Infiniti Red Bull Racing har nu 513 poäng medan Mercedes ligger på 334. Ferrari ligger trea med 323 och Lotus F1-team på fjärde plats med 297 poäng.

Rémi Taffin, Renault Sport F1
Grattis till alla på Red Bull i dag för ett perfekt resultat som vi är mycket glada över att ha bidragit till. Seb sammanfattade det perfekt på pallen – Red Bull och Renault är bra partners. Efter att vi vann mästerskapet i Indien är det fantastiskt att kunna uppleva ännu mer framgång, särskilt i slutet av denna V8-motor era. Segern har tagit oss till 50 segrar med RS27-motorn men naturligtvis vill vi få ett par till!

Lotus hade en stark utveckling med Romain idag och var mycket nära pallen ännu en gång, medan Williams var precis utanför poängplats för andra tävlingen i rad. Vi närmar oss hela tiden och Austin och Interlagos har passat oss bra förut. Vi tar med oss självförtroendet från helgen och hoppas på ett starkt resultat för alla våra team så vi kan avsluta säsongen på ett bra sätt!