Pole position och dubbla pallplatser för Skoog på Spa | + Renault Motorsport Sverige

Henric Skoog gjorde succé i säsongens tredje deltävling i Clio Cup Central Europé. På Spa i Belgien var årets ledare av den svenska Clio Cup-serien snabbast i kvalet och stod dessutom på pallen efter båda racen.
– Att det skulle gå riktigt så här bra hade jag inte väntat mig, säger en nöjd Skoog.

Henric Skoog debuterade i Clio Cup Central Europé på Oschersleben i slutet på april. Då blev han trea och sexa i de båda racen. På Spa blev hans facit bättre än så. Från pole position blev han tvåa i det första heatet och i det andra, där han startade från fjärde ruta, slutade han på tredje plats.
– Lärorika och tuffa race. Speciellt i det första var det tätt i toppen med ideliga positionsbyten mellan oss som låg främst, berättar Henric som kört test på den belgiska Formel 1-banan men aldrig tävlat på den tidigare.
Trots att Henric Skoog missat en av tre tävlingar i mästerskapet har han efter insatserna på Spa en placering ganska högt upp i tabellen. Kanske kommer han att fullfölja mästerskapet parallellt med Clio Cup här hemma.
– Kalendermässigt är det inga kollisioner, men det kostar en hel del att resa ut i Europa och tävla. Vi får se vad som händer.
Redan på torsdag tävlar Henric Skoog igen. Då ska nämligen 18-åringen från Torshälla försvara sin ledning i Clio Cup i ett eftermiddags- och ett kvällsrace på Mantorp Park.

Bilder.
Foto: Marco Unger

IMG_2611