Pallplatser för ”svenskarna” på Zandvoort | + Renault Motorsport Sverige

Det blev fyra pallplatser för förare från den svenska Formel Renault 1,6-serien när NEC Junior hade premiär på Zandvoort i Holland.
Estländaren Martin Rump blev tvåa och etta i de båda racen medan Paul Blomqvist körde till sig två tredjeplaceringar.

Utöver Rump och Blomqvist deltog Lukas Sundahl, Pontus Fredricsson, Kimmy Larsson och Otto Tjäder.

Sundahl, som aldrig kört på Zandvoort tidigare, överraskade med en finfin femteplats i kvalet och följde upp det med en sjätte och en åttondeplats i de båda racen.

Pontus Fredricsson nådde placeringarna åtta och tio medan Kimmy Larsson blev dubbelnia och Otto Tjäder noterades för två elfteplatser.

Martin Rump och Paul Blomqvist var emellertid de i det 13 bilar starka startfältet som imponerade mest av förare som även kör den svenska serien. Att Rump, som vann båda racen i den svenska premiären på Ring Knutstorp 3-4 maj, skulle placera sig högt upp var knappast någon överraskning och hade det inte varit för ett litet misstag i det första heatet hade estländaren tagit en dubbel även i den första deltävlingen i North European Cup Junior.

Pallbesöken var Paul Blomqvists (som kommer från Nya Zeeland, men som tävlar för KAK) första i formelbil. På Ring Knutstorp var han fyra som bäst.