Oscarsson bäste junior i fransk Clio Cup-premiär | + Renault Motorsport Sverige

Nicklas Oscarsson imponerade stort på Nogaro när han i påskhelgen körde den första deltävlingen i det franska Clio Cup-mästerskapet. I sin säsongspremiär var Nicklas bäste junior i båda racen och slutade på sjunde respektive nionde plats totalt.
– En bra start på tävlingsåret och extra kul att jag lyckades bli bäste junior två gånger om, säger Nicklas, som tävlade i en Renault Clio från toppteamet Milan Competition.

Det gick hett till i den franska Clio Cup-premiären på Nogaro.
– Speciellt det första heatet var tufft. I det var det många heta fransmän som ville köra om, berättar Nicklas som verkligen fick bekänna färg från elfte startposition.
Men han gjorde det bra och blev bäste junior efter att ha tagit sig förbi tre kollegor på vägen mot mål. Sjunde plats totalt var också imponerande.
– Jag är nöjd, speciellt som jag körde andra halva av racet med ett skadat däck efter en kollision, säger Oscarsson.
Det andra racet blev något lugnare.
– Jag startade från tolfte position, fick en bra start och kunde haka på en klunga. Men tyvärr överhettade jag däcken, fick slå av på tempot för att kyla av dem och tappade lite.
Men på kalla däck kom Oscarsson tillbaka starkt, noterades för flest omkörningar i heatet och lyckades snuva en konkurrent på nionde plats på det absolut sista varvet.
– Det var han riktigt sur över, konstaterar Nicklas med ett leende.
Säsongspremiären i Frankrike blev precis vad Oscarsson hade hoppats på. Både resultat- och erfarenhetsmässigt.
– Superkul och otroligt lärorikt. Racingen här nere är betydligt tuffare än hemma och tempot ett helt annat, konstaterar han.