Oscarson inleder Clio Cup-säsongen i Frankrike | + Renault Motorsport Sverige

Nicklas Oscarsson har försäkrat sig om en tidig säsongsstart. Redan i påskhelgen gör han nämligen tävlingsmässig årsdebut i – Frankrike!
– I vår strävan att komma väl förberedda till säsongen här hemma kommer jag att köra den första deltävlingen i det franska Clio Cup-mästerskapet som avgörs på Nogaro-banan, berättar Nicklas.

Fjolårets mästerskapsfyra – och Årets Rookie – började tidigt kika på hur han skulle lägga upp försäsongen till 2016 års säsong.
– Vi frågade och blev tipsade om såväl det brittiska som det franska mästerskapet, berättar Nicklas vars far Per fått god hjälp av Arnaud Fuchs på Renault Sport.
– Det är mycket tack vare Arnauds engagemang och kontakter som Nicklas får en möjlighet att tävla i franska Clio Cup, säger Per.
Oscarsson hyr in sig och kommer att köra en av mästerteamet Milan Competitions fyra Renault Clio i premiären på Nogaro 25-27 mars.
– Innan fredagens kval och helgens båda race väntar två testdagar som förberedelse. Jag får verkligen en bra möjlighet att köra bort lite rattrost, skojar Nicklas, som förväntar sig tufft motstånd.
– Startfältet omfattar 30 bilar och det jag sett av fjolårets mästerskap så är det tuffare och aggressivare körning i Frankrike än här hemma.
Efter den rekordtidiga säsongspremiären i Frankrike kommer Nicklas, som tävlar för Brovallen Design, hem för att delta på den första, officiella testen i Karlskoga den 10 april.
– Däremot är det osäkert om jag kan köra den andra i Anderstorp den 21 samma månad. Den torsdagen tror jag nämligen att vi har nationellt prov i skolan.

Nicklas Oscarsson är en av flera heta titelkandidater i årets upplaga av den svenska Clio Cup-serien. Men han hoppas kunna konkurrera internationellt också. Först i premiären i Frankrike och senare under säsongen i Clio Cup Central Europé, det tyska mästerskapet i vilket Henric Skoog var så framgångsrik förra året.
– Tyska serien omfattar sju tävlingar. Två krockar med racen här hemma, men resten skulle jag kunna köra och det är också det i siktar på, säger Nicklas och tillägger:
– Det ser ut som om det kan bli väldigt mycket racing för min del i sommar.

DA2D7817