Nya Formel Renault-segrare på Ring Knutstorp? | + Renault Motorsport Sverige

Formel Renault 1,6 kör två race på Ring Knutstorp 22-23 augusti. Att tippa segrare i STCC-seriens enda formelbilsklass är svårt, för att inte säga omöjligt. I Pärnu för två veckor sedan överraskade både Oliver Söderström och Robert Svensson med sina första segrar i mästerskapet. Söderström var den sjätte racesegraren i år, Svensson den sjunde. Totalt har tio förare stått på pallen.

Joonas Lappalainen (bilden) tog kommandot i serien redan i premiären där han vann ett heat och slutade tvåa i det andra. Finländaren, som är uppe i tre segrar och fyra andraplatser, är kvar i ledning och inför tävlingen på Ring Knutstorp. Han har ett försprång på 33 poäng till andraplacerade smålänningen Lukas Sundahl.
Pontus Fredricsson från Huddinge är trea, bara nio poäng efter Sundahl och för snabbe norrmannen Kevin Aabol fattas det bara ytterligare tio poäng upp till en pallplats.
Där har ni kvartetten som i dagsläget ser ut att göra upp om medaljerna i mästerskapet. Kanske kan segern i Estland sporrar femteplacerade Robert Svensson att också blanda sig i den striden. Han har en bit upp, men med fler insatser som den i Pärnu kan han snart vara ikapp.

Formel Renault 1,6 2014.
Mästerskapet inför deltävlingen på Ring Knutstorp 22-23 augusti.

1) Joonas Lappalainen, Finland, 165 poäng
2) Lukas Sundahl, Wäxjö MS, 132
3) Pontus Fredricsson, KAK, 123
4) Kevin Aabol, Norge, 113
5) Robert Svensson, SMK Söderhamn, 92
6) Paul Blomqvist, KAK, 76
7) Oliver Söderström, KAK, 70
8) Ilmari Korpivaara, Finland, 67
9) Ralf Aron, Estland, 46
10) Robin Hansson, GBG Karting&Racingklubb, 43
11) Robin Fredriksson, SMK Örebro, 25
12) Otto Tjäder, KAK, 24
13) Rasmus Eriksson, Malmö AK, 23
14) Karl Ero, Hässleholms MK, 7
15) David Nordgren, Karlskoga MF, 0