Lyckad utbildning för Annervi och Lundqvist | + Renault Motorsport Sverige

Fullmatade med nya lärdomar och mer åksugna än någonsin.
Marcus Annervi och Linus Lundqvist är hemma igen efter en intensivutbildning hos racinggurun Rob Wilson i England.
– Vi utvecklades mycket på de här dagarna, intygar en nöjd Annervi.

Racingsäsongen närmar sig med stormsteg. Den 10 april är det test i Karlskoga för Clio Cup JTCC och Formel Renault 1,6. Knappt en månad senare, 8-9 maj, körs premiären i Skövde. Det är datum Marcus Annervi och Linus Lundqvist längtar till.
– Efter dagarna i England kliar det i fötterna. Jag är verkligen sugen på att få praktisera mina nya kunskaper i Clio Cup-bilen, säger Marcus.
Entusiasmen och ivern är inte mindre hos Linus, som debuterar i Formel Renault 1,6 den här säsongen.
– Det ska bli väldigt intressant att försöka förvalta den nya kunskapen i formelbilen, och att göra det i en racesituation dessutom, säger 16-åringen som knappt hade suttit bakom ratten i en vanlig personbil innan han gjorde resan till England.
– Jag har kört lite bil inofficiellt, ler Linus. Men självklart var det lite nervöst till att börja med, men det släppte ganska snart.

Under ledning av välkände Rob Wilson, som bland annat utbildat ett flertal kända F1-förare, fick Marcus och Linus många nya lärdomar i ämnet bilkörning.
Efter en kort teoretisk genomgång var det praktik som gällde all övrig tid under de två intensiva kursdagarna.
– Vi fick köra en vanlig personbil, en Vuaxhall, på en banslinga på ett nerlagt militärflygfält. Jag och Linus turades om bakom ratten och vid sidan satt Rob och gav oss instruktioner, berättar Marcus.
Att dela bil trycker båda var en fördel. Bland annat gav passen i baksätet dem tid att bearbeta och reflektera över det de nyss lärt sig.

Av Wilson fick Linus bland annat hjälp att slipa bort egenheter i en ganska typisk kartingkörtstil och Marcus lärde in en helt ny bromsteknik.
Att båda tog lärdom av alla goda råd var det ingen tvekan om. Från slutet på den första dagen till slutet på den andra förbättrade båda sina varvtider med flera sekunder.

Bild.
Foto: Benny Hanner
Racinggurun Rob Wilson gav Marcus Annervi (t.v.) och Linus Lundqvist många viktiga lärdomar under två intensiva kursdagar i England.