Kressner på pallen i franska Formel 4 | + Renault Motorsport Sverige

Reuben Kressner noterades för formelbilskarriärens första pallplats när han i premiären i det franska Formel 4-mästerskapet blev trea på Circuit de Lédenon utanför Avignon.
I sommar dyker den 18-årige Stockholmaren upp i Formel Renault 1,6.

Det var i det tredje och sista heatet i F4-premiären som Kressner nådde pallen. I svåra väderförhållanden – hällande regn – avancerade han från sjunde plats på gridden till en tredjeplats i mål. Besöket på pallen markerar en stark inledning på den nya säsongen för Kressner, som debuterade i det franska Formel 4-mästerskapet 2014.
– Det känns fantastiskt bra att ha tagit min första pallplats i formelbilsracing. Det var ett tufft race i riktigt svåra förhållanden, men jag gjorde en bra start och kunde växa in i loppet varv för varv. Jag märkte ganska snart att farten fanns där för att avancera, så jag gav allt – och glädjande nog räckte det hela vägen till pallen, säger Reuben.

Kressner hade tidigare under helgen varit på väg mot ytterligare en poängplats, när han drogs in i en trepartskollision med inga mindre än mästerskapets två mest högprofilerade chaufförer, Formel 1-sönerna Giuliano Alesi (son till den förre Ferrari-föraren Jean Alesi) och Louis Gachot (vars far Betrand tävlade i Grand Prix-sammanhang mellan 1989-1995).
Sammanstötningen ägde rum när Alesi och Gachot körde ihop i kamp om tiondeplatsen i helgens andra race där omvänd startordning tillämpas bland de tio främsta från det första racet. Kressner, på väg förbi den duellerande duon, drogs med i fallet och samtliga tre förare tvingades bryta.
– Det var tråkigt att det blev som det blev, men jag hade helt enkelt ingenstans att ta vägen. Det hade förstås varit roligare att komma i mål och ta ytterligare några poäng, men allt som allt är jag ändå nöjd med den här helgen och att framför allt ha avslutat den som jag gjorde. Det var mäktigt att få stå på pallen, och det är något jag gärna upplever igen under resten av säsongen.

En säsong som även innebär ett par inhopp i Formel Renault 1,6 för Reuben.
De båda mästerskapens kalendrar kolliderar en del, men i dagsläget ser det ut som om Kressner åtminstone ska komma till start i Anderstorp och Falkenberg där Formel Renault kommer kör tre race.

Bild.
Foto: Daniel Delien