Kimmy Larsson håller undan i junior-SM | + Renault Motorsport Sverige

Efter dubbelsegern i Pärnu har Kimmy Larsson tappat ledningen i Formel Renault 1,6. JSM-tabellen toppar han däremot fortfarande.
På Kinnekulle Ring närmade sig emellertid Erik Johansson och Lukas Sundahl och det är upplagt för en högintressant kamp om guldet i säsongens resterande tre deltävlingar.

Martin Rump toppar nya succéklassen Formel Renault 1,6 efter fyra deltävlingar. Någon svensk juniortitel kan estländaren inte vara med och konkurrera om. Det samma gäller för övriga förare som kör på utländsk licens i klassen.
JSM, som omfattar svenska förare yngre än 26 år, har samma poängskala som huvudklassen. Det innebär att en seger ger 25 poäng, 18 för tvåan och 15 för trean. Därefter delas poäng ut ner till tionde plats enligt modellen 12,10,8,6,4,2,1.
I JSM inledde Kimmy Larsson från Mjölby starkt med fyra raka segrar. I Falkenberg och på Kinnekulle Ring hängde han inte riktigt med vilket gjorde att Johansson från Gnosjö och Sundahl från Växjö tog in på tabellettan.
Bådas JSM-facit i de senaste fem deltävlingarna är imponerande. Johansson har två segrar och tre andraplatser. Sundahl har vunnit tre lopp och slutat tvåa i ett. Det andra racet i Falkenberg tvingades han bryta.
Med tre deltävlingar, sex race och 150 poäng kvar att tävla om toppar Larsson JSM-tabellen 14 poäng före Johansson, som i sin tur har Sundahl bara två poäng bakom sig.
Klar fyra på 106 poäng är Robert Svensson, SMK Söderhamn.

JSM Formel Renault 1,6 efter 4 av 7 deltävlingar.
1) Kimmy Larsson, SKRC, 172 poäng
2) Erik Johansson, Anderstorps RC, 158
3) Lukas Sundahl, Wäxjö MS, 156
4) Robert Svensson, SMK Söderhamn, 106
5) Pontus Fredricsson, KAK, 58
6) Rasmus Ericsson, Malmö AK, 58
7) Oliver Söderström, KAK, 42
8) Otto Tjäder, KAK, 36
9) Mattias Jalkanen, KAK, 12