Framtidens förare i Renault-test på Gelleråsbanan | + Renault Motorsport Sverige

I augusti månad klev ett gäng unga kartingförare upp på prispallen efter premiärupplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal.
I torsdags stod de åter i fokus när de som pris för sina insatser i ovan nämnda tävling fick testa Clio Cup och Formel Renault 1,6 på Gelleråsbanan utanför Karlskoga.
– Det var verkligen kul att få den här chansen. Det kändes stort och professionellt, tyckte bland annat skåningen Philip Hall, 14 år och svensk mästare i KF3.

Prins Carl Philips Racing Pokal avgjordes i tre klasser på Lidköpings Motorstadion den 18 augusti. Av de nio medaljörerna i klasserna KF3, KZ2 och J60 fanns sju på plats i Karlskoga under torsdagen. De hade dessutom sällskap av Johanna Jovér, Nykvarn, som för sin fjärdeplats i KZ2 fick ett wild card till testet.
Fem av de inbjudna förarna tog chansen att köra sex varv med såväl Clio Cup-bilen som årsnya Formel Renault 1,6. De andra tre hade också gjort det om de fått – och nått ner till pedalerna. De 13-åriga pristagarna från J60-klassen, Michael Haflidasson Häussler, Carl Jansson och Julle Ljungdahl, fick i stället var sin fartupplevelse som passagerare. Det var nästan lika bra för Thomas Johansson, manager för de båda klasserna, sparade verkligen inte på krutet när han i en Renault Clio taxikörde trion runt banan.

Fort, men med marginal, körde även testförarna. Att den östra delen av Värmland för dagen bjöd på regn och endast några få plusgrader dämpade inte entusiasmen det minsta. Leendena var många och breda.
– För det första tycker jag att Prins Carl Philips Racing Pokal var en mycket bra tävling och att ha den här typen av test som en del i priset är väldigt positivt, sa bland annat rutinerade och meriterade Joel Johansson, 23 år, från Örebro.
Joel och Johanna var förarna från KZ2 som hade möjlighet att delta. Joel Eriksson, Kristianstads KK och Andreas Forss, KS Klippan hade dessvärre förhinder.
I KF3 deltog ovan nämnde Philip Hall och Göteborgsduon Max Sjölander och Alexander Dahlberg.

På plats under testdagen i Karlskoga fanns även några av pristagarna i årets upplaga av Clio Cup JTCC och Formel Renault 1,6. Mästarna Andreas Wernersson och Erik Johansson var närvarande liksom Mattias Lindberg och Lukas Sundahl. På initiativ av Kungliga Automobil Klubben fick de, liksom speciellt inbjudne Axel Hellsten, testa Porsche Carrera Cup-bil för sina insatser under säsongen.